10 продуктів, що сповільнюють процеси старіння
10 продуктів, що сповільнюють процеси старіння

Ці овочі допоможуть Вам залишатись молодим довше. Тож не гайте часу та додайте ці суперпродукти до свого раціону.

 

 

 

 

 

Помідори

Вживання цих овочів може запобігти ушкодженню клітин під дією УФ-випромінювання, що призводить до утворення зморшок. Цьому сприяє пігмент лікопін, який надає помідорам насичений червоний колір. Дослідження показують, що наш організм краще поглинає лікопін з томатної пасти, ніж зі свіжих помідорів.

 

 

 

 

 

 

 

Куркума

Ця спеція може сповільнювати процеси старіння мозку. Деякі дослідження показали, що куркумін, активний компонент куркуми, може запобігати накопиченню відкладень у судинах головного мозку, запобігаючи розвитку хвороби Альцгеймера.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Яйця

Яєчний жовток містить поживні речовини, які знижують ризик розвитку катаракти та вікової дегенерації очей.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Часник

Як стверджують експерти, часник може запобігти розвитку ішемічної хвороби серця та інсульту, сповільнюючи затвердіння артерій, а також запобігає запаленню хрящової тканини.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Полуниця

Ці ягоди містять флавоноїди (хімічні речовини, які надають фруктам і овочам їх яскравого забарвлення) та антиоксиданти, які підтримують здоров’я серця та можуть знизити ризик розвитку серцевих захворювань.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Молоко

Молоко зміцнює кісткову тканину, оскільки містить необхідні для неї білки та кальцій.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Вівсянка

Вживання цієї каші та інших продуктів з цільного зерна може допомогти знизити ризик розвитку ряду захворювань: наприклад, раку, серцево-судинних захворювань. Крім того, вона дуже корисна для шлунково-кишкового тракту.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Чорниця

Ці крихітні ягоди є одним з найкращих джерел антиоксидантів та допомагають боротися з процесом старіння.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Горіхи

Регулярне вживання горіхів (арахіс, мигдаль, фісташки та волоські горіхи) було пов'язано з більш низьким ризиком смерті від раку, хвороб серця і захворювань дихальних шляхів.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Гранат

У половині стакану насіння граната міститься 15% добової потреби у вітаміні С, який запобігає пошкодженню шкіри і передчасному її старінню. У цій ягоді також міститься поживна речовина, яка попереджає руйнування колагену, допомагаючи зберегти здоров'я суглобів.

 

 

 
 
comments powered by HyperComments
Читайте також

Мы — то, что мы едим 2018-06-04 09:03

Редакція журналу "Амазонки"

Старое клише продолжает работать — тому есть масса доказательств. Здоровое питание действительно может оздоровить и продлить жизнь. Но может ли пища снизить риск смерти от такого заболевания, как рак? Відкрити повністю

Лучшие диеты 2018 года 2018-04-24 09:40

Редакція журналу "Амазонки"

Уже много лет авторитетный информационный ресурс U.S.News & World Report составляет рейтинг наиболее популярных диет. Основные критерии определения лучших способов питания - простота соблюдения, высокая питательная ценность, безопасность, высокая эффективность в профилактике диабета и сердечно-сосудистых заболеваний, а также эффективность для снижения веса. Відкрити повністю

Кофе и колоректальный рак: каков профилактический потенциал? 2018-04-20 09:04

Редакція журналу "Амазонки"

Вместе с водой и чаем кофе входит в тройку напитков, наиболее потребляемых людьми в разных странах мира. Відкрити повністю

Питание и депрессия 2018-03-27 07:14

Редакція журналу "Амазонки"

Здоровый образ жизни, включая питание, физическую активность, достаточный ночной сон, на фоне положительного психосоциального состояния — наиболее эффективный способ предупреждения многих заболеваний (сердечно-сосудистых, диабета, рака, а также умственных и психических расстройств, например, деменции и депрессии). Відкрити повністю

Ферментация и основные заболевания 2018-03-06 21:07

Редакція журналу "Амазонки"

Ферментация молочных продуктов может служить ключом к более успешным профилактике и лечению основных заболеваний Відкрити повністю

Доведено вплив цукру на стимуляцію зростання пухлин. Дослідження 2017-10-31 21:28

Редакція журналу "Амазонки"

У дослідженні бельгійських вчених продемонстровано зв’язок між споживанням цукру та агресивним пухлинним ростом Відкрити повністю