10 продуктів, що сповільнюють процеси старіння
10 продуктів, що сповільнюють процеси старіння

Ці овочі допоможуть Вам залишатись молодим довше. Тож не гайте часу та додайте ці суперпродукти до свого раціону.

 

 

 

 

 

Помідори

Вживання цих овочів може запобігти ушкодженню клітин під дією УФ-випромінювання, що призводить до утворення зморшок. Цьому сприяє пігмент лікопін, який надає помідорам насичений червоний колір. Дослідження показують, що наш організм краще поглинає лікопін з томатної пасти, ніж зі свіжих помідорів.

 

 

 

 

 

 

 

Куркума

Ця спеція може сповільнювати процеси старіння мозку. Деякі дослідження показали, що куркумін, активний компонент куркуми, може запобігати накопиченню відкладень у судинах головного мозку, запобігаючи розвитку хвороби Альцгеймера.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Яйця

Яєчний жовток містить поживні речовини, які знижують ризик розвитку катаракти та вікової дегенерації очей.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Часник

Як стверджують експерти, часник може запобігти розвитку ішемічної хвороби серця та інсульту, сповільнюючи затвердіння артерій, а також запобігає запаленню хрящової тканини.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Полуниця

Ці ягоди містять флавоноїди (хімічні речовини, які надають фруктам і овочам їх яскравого забарвлення) та антиоксиданти, які підтримують здоров’я серця та можуть знизити ризик розвитку серцевих захворювань.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Молоко

Молоко зміцнює кісткову тканину, оскільки містить необхідні для неї білки та кальцій.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Вівсянка

Вживання цієї каші та інших продуктів з цільного зерна може допомогти знизити ризик розвитку ряду захворювань: наприклад, раку, серцево-судинних захворювань. Крім того, вона дуже корисна для шлунково-кишкового тракту.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Чорниця

Ці крихітні ягоди є одним з найкращих джерел антиоксидантів та допомагають боротися з процесом старіння.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Горіхи

Регулярне вживання горіхів (арахіс, мигдаль, фісташки та волоські горіхи) було пов'язано з більш низьким ризиком смерті від раку, хвороб серця і захворювань дихальних шляхів.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Гранат

У половині стакану насіння граната міститься 15% добової потреби у вітаміні С, який запобігає пошкодженню шкіри і передчасному її старінню. У цій ягоді також міститься поживна речовина, яка попереджає руйнування колагену, допомагаючи зберегти здоров'я суглобів.

 

 

 
 
comments powered by HyperComments
Читайте також

Кофе — польза для здоровья кожи и снижение риска развития розацеа у женщин 2018-11-06 14:11

Редакція журналу "Амазонки"

Результаты эмпирического исследования женщин продемонстрировали меньший риск развития розацеа у участниц, среди которых был отмечен более высокий уровень потребления кофеина (преимущественно за счет регулярного употребления кофе). Відкрити повністю

Можно ли употреблять сладкое, если обнаружена злокачественная опухоль? 2018-11-01 12:38

Национальный Институт Рака

​Углеводы — чрезвычайно важный пищевой компонент. Без их участия невозможен обмен веществ ни в одной клетке нашего организма, а клетки головного мозга особенно чувствительны к недостатку сахара. Відкрити повністю

Десять суперпродуктов, которые стоит включить в свой здоровый рацион 2018-10-11 14:46

Редакція журналу "Амазонки"

Не существует одного или даже нескольких продуктов, которые одновременно могут обеспечить наши потребности в энергии и всех питательных веществах. Современные рекомендации по питанию, имеющие научное обоснование, предлагают придерживаться определенных моделей здорового питания, объединяющих адекватную калорийность пищи с включением всех полезных групп пищевых продуктов. Відкрити повністю

Пробиотики. Как сделать правильный выбор? (часть 3) 2018-09-18 12:44

Редакція журналу "Амазонки"

Пробиотики существуют уже много лет. В настоящее время их так много, что очень трудно определить, какие из них необходимы именно вам. Ученые и врачи говорят, что нужны дополнительные исследования, чтобы выяснить, какие пробиотики на самом деле полезны, а какие являются лишь пустой тратой средств. Відкрити повністю

Пробиотики. Кому необходимо использовать пробиотики? (Часть 2) 2018-09-12 17:53

Редакція журналу "Амазонки"

Учитывая, что существует множество видов пробиотиков, прежде, чем выбрать тот, который подходит именно вам, следует проконсультироваться с врачом. Відкрити повністю

Пробиотики. Что мы должны знать? (Часть 1) 2018-09-12 17:47

Редакція журналу "Амазонки"

Популярность пробиотических продуктов продолжает расти вместе со стремительным расширением знаний о взаимодействии микробиома желудочно-кишечного тракта со здоровьем в целом. Відкрити повністю