10 продуктів, що сповільнюють процеси старіння
10 продуктів, що сповільнюють процеси старіння

Ці овочі допоможуть Вам залишатись молодим довше. Тож не гайте часу та додайте ці суперпродукти до свого раціону.

 

 

 

 

 

Помідори

Вживання цих овочів може запобігти ушкодженню клітин під дією УФ-випромінювання, що призводить до утворення зморшок. Цьому сприяє пігмент лікопін, який надає помідорам насичений червоний колір. Дослідження показують, що наш організм краще поглинає лікопін з томатної пасти, ніж зі свіжих помідорів.

 

 

 

 

 

 

 

Куркума

Ця спеція може сповільнювати процеси старіння мозку. Деякі дослідження показали, що куркумін, активний компонент куркуми, може запобігати накопиченню відкладень у судинах головного мозку, запобігаючи розвитку хвороби Альцгеймера.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Яйця

Яєчний жовток містить поживні речовини, які знижують ризик розвитку катаракти та вікової дегенерації очей.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Часник

Як стверджують експерти, часник може запобігти розвитку ішемічної хвороби серця та інсульту, сповільнюючи затвердіння артерій, а також запобігає запаленню хрящової тканини.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Полуниця

Ці ягоди містять флавоноїди (хімічні речовини, які надають фруктам і овочам їх яскравого забарвлення) та антиоксиданти, які підтримують здоров’я серця та можуть знизити ризик розвитку серцевих захворювань.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Молоко

Молоко зміцнює кісткову тканину, оскільки містить необхідні для неї білки та кальцій.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Вівсянка

Вживання цієї каші та інших продуктів з цільного зерна може допомогти знизити ризик розвитку ряду захворювань: наприклад, раку, серцево-судинних захворювань. Крім того, вона дуже корисна для шлунково-кишкового тракту.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Чорниця

Ці крихітні ягоди є одним з найкращих джерел антиоксидантів та допомагають боротися з процесом старіння.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Горіхи

Регулярне вживання горіхів (арахіс, мигдаль, фісташки та волоські горіхи) було пов'язано з більш низьким ризиком смерті від раку, хвороб серця і захворювань дихальних шляхів.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Гранат

У половині стакану насіння граната міститься 15% добової потреби у вітаміні С, який запобігає пошкодженню шкіри і передчасному її старінню. У цій ягоді також міститься поживна речовина, яка попереджає руйнування колагену, допомагаючи зберегти здоров'я суглобів.

 

 

 
 
comments powered by HyperComments
Читайте також

Доведено вплив цукру на стимуляцію зростання пухлин. Дослідження 2017-10-31 21:28

Редакція журналу "Амазонки"

У дослідженні бельгійських вчених продемонстровано зв’язок між споживанням цукру та агресивним пухлинним ростом Відкрити повністю

Перець чілі може допомогти зупинити рак молочної залози 2017-06-27 10:48

Редакція журналу "Амазонки"

Загалом існує кілька підтипів раку молочної залози, кожен з яких реагує на різні види лікування. Один з них, рак молочної залози з потрійним негативним фенотипом, є особливо агресивним і дуже важко піддається лікуванню. Проте, німецькі вчені виявили молекулу, яка може сповільнити розвиток даної патології. Відкрити повністю

Індійський довгий перець може стати основою для нових протиракових ліків 2017-03-29 10:02

Редакція журналу "Амазонки"

Вченим з Південно-Західного медичного центру при Техаському Університеті вдалося наблизитися до розуміння хімічних процесів, завдяки яким індійський довгий перець успішно протидіє розвитку раку. Лікувальні властивості цієї рослини відомі людям вже близько тисячі років. Відкрити повністю

10 продуктів, що сповільнюють процеси старіння 2016-11-24 10:24

Редакція журналу "Амазонки"

Ці овочі допоможуть Вам залишатись молодим довше. Тож не гайте часу та додайте ці суперпродукти до свого раціону. Відкрити повністю

Омега-3 може знизити ризик раку молочної залози для жінок з ожирінням 2016-10-19 20:03

Редакція журналу "Амазонки"

Омега-3 жирні кислоти борються із запаленнями, що може пояснити, чому вони можуть знизити ризик розвитку раку молочної залози у жінок в постменопаузі, які страждають ожирінням. Відкрити повністю

Сік грейпфрута здатний підвищувати ефективність хіміотерапії 2016-09-30 11:53

Редакція журналу "Амазонки"

Університет Чикаго встановив: підвищити ефективність препаратів хіміотерапії та при цьому зменшити їх дозування можна, якщо регулярно пити сік грейпфрута. У цього соку є особливість - він підвищує концентрацію ліків. Відкрити повністю