5 правил здорового харчування від Шеріл Кроу
5 правил здорового харчування від Шеріл Кроу

Діагноз рак молочної залози змусив американську співачку Шеріл Кроу змінити свій підхід до харчування. Звістка про злоякісне захворювання стала для Шеріл надзвичайно приголомшливою новиною. На щастя, через 5 років після проведеного лікування вона продовжує жити без рецидиву хвороби.

Хоча діагноз вплинув на різні аспекти життя співачки, одним з головних нововведень для співачки стала звичка правильно харчуватися, адже, як вважає Шеріл, їжа також допомагає організму зцілюватися.

Хоча Шеріл ніколи не страждала від зайвої ваги та завжди була в гарній формі, до моменту консультації з дієтологом, який спеціалізується на профілактиці раку, вона ніколи не знала, що продукти харчування також можуть відігравати важливу роль в збереженні здоров'я і підтримці гарного самопочуття.

Замість того, щоб піддатися впливу страху і безпорадності, які Кроу відчувала після звістки про рак, вона вирішила зробити все можливе для одужання. Зміна звичок харчування стала ключовою частиною її плану. Жінка дізналася про силу поживних речовин, таких як омега-3 жирні кислоти і антиоксиданти, які знижують ризик розвитку деяких видів раку, включаючи рак молочної залози.

“Я почала споживати корисні продукти, про які дізналась, щоб покращити функцію своєї імунної системи”, ― згадує Шеріл. Згодом співачка поділилася своїми знаннями щодо здорового харчування у власній книзі рецептів.

Шеріл Кроу констатує, що рак сильно змінив її підхід до харчування, та закликає всіх інших дотримуватися здорової дієти. Нижче наведені 5 правил здорового харчування, якими вона завжди керується у своєму житті:

1. Споживайте сезонні продукти

Якщо ви купуватимете овочі та фрукти по сезону, то знатимете, що їсте лише свіжі та корисні продукти. До того ж сезонні продукти завжди смачніші та дешевші, аніж придбані не в сезон.

2. Дозволяйте собі маленькі слабкості

Хоча тепер Шеріл споживає переважно корисні продукти (наприклад, лосось, коричневий рис, овочі), іноді вона може себе потішити, з’ївши страву з фаст-фуду або улюблені чіпси. До того ж, коли ви почнете правильно харчуватися, то помітите, що потреба в таких тимчасових “ласощах” зникає самостійно. Згодом замість чіпсів чи сухариків ви захочете перекусити чимось більш поживним, наприклад пригорщею мигдалю.

3. Обирайте найбільш барвисті продукти

Споживання різнобарвних продуктів (зокрема, овочів та фруктів) забезпечить отримання більшої кількості різноманітних вітамінів, мінералів, антиоксидантів та інших корисних поживних речовин. Наприклад, інколи купуйте для салату фіолетову або зелену капусту замість білої. Спробуйте комбінувати зелений перець з жовтим, помаранчевим та червоним.

4. Принаймні спробуйте скуштувати щось нове

Коли в дитинстві Шеріл скаржилися на страви, які готувала її мати, та відповідала: “Це не ресторан, і я не можу завжди готувати те, що тобі забажається”. Тепер, щоб спонукати своїх дітей до здорового харчування, жінка дотримується двох основних правил: 1) Говорить їм, що вони повинні, принаймні, спробувати приготовані нею страви; 2) Завжди поєднує нові страви з чимось, що люблять їсти її діти.

5. Навчіться любити корисну їжу

Під час захворювання Шеріл Кроу дізналася про велику кількість нових для неї корисних продуктів, які містять поживні речовини, що допомагають у боротьбі з раком. Після цього вона почала віддавати їм перевагу, навіть якщо не завжди була їх великим шанувальником. Наприклад, Шеріл ніколи не любила солодощів, однак тепер вона досить часто готує страви, додаючи какао, що містить багато антиоксидантів.

“Якби люди знали та усвідомлювали, наскільки корисними є певні продукти, вони б більш свідомо та охоче додавали їх до свого раціону. Тому спробуйте просто змінити свої погляди щодо харчування – це обов’язково позитивно відобразиться на вашому здоров’ї.”

 

 

 
comments powered by HyperComments
Читайте також

Перець чілі може допомогти зупинити рак молочної залози 2017-06-27 10:48

Редакція журналу "Амазонки"

Загалом існує кілька підтипів раку молочної залози, кожен з яких реагує на різні види лікування. Один з них, рак молочної залози з потрійним негативним фенотипом, є особливо агресивним і дуже важко піддається лікуванню. Проте, німецькі вчені виявили молекулу, яка може сповільнити розвиток даної патології. Відкрити повністю

Індійський довгий перець може стати основою для нових протиракових ліків 2017-03-29 10:02

Редакція журналу "Амазонки"

Вченим з Південно-Західного медичного центру при Техаському Університеті вдалося наблизитися до розуміння хімічних процесів, завдяки яким індійський довгий перець успішно протидіє розвитку раку. Лікувальні властивості цієї рослини відомі людям вже близько тисячі років. Відкрити повністю

10 продуктів, що сповільнюють процеси старіння 2016-11-24 10:24

Редакція журналу "Амазонки"

Ці овочі допоможуть Вам залишатись молодим довше. Тож не гайте часу та додайте ці суперпродукти до свого раціону. Відкрити повністю

Омега-3 може знизити ризик раку молочної залози для жінок з ожирінням 2016-10-19 20:03

Редакція журналу "Амазонки"

Омега-3 жирні кислоти борються із запаленнями, що може пояснити, чому вони можуть знизити ризик розвитку раку молочної залози у жінок в постменопаузі, які страждають ожирінням. Відкрити повністю

Сік грейпфрута здатний підвищувати ефективність хіміотерапії 2016-09-30 11:53

Редакція журналу "Амазонки"

Університет Чикаго встановив: підвищити ефективність препаратів хіміотерапії та при цьому зменшити їх дозування можна, якщо регулярно пити сік грейпфрута. У цього соку є особливість - він підвищує концентрацію ліків. Відкрити повністю

Життєво важлива поживна речовина, якої бракує 9 із 10 жінок 2016-09-27 09:38

Редакція журналу "Амазонки"

Коли справа доходить до поживних речовин, здається, що існують тисячі добавок, які обіцяють чарівну дозу саме того, що потребує ваше тіло: від вітаміну С, кальція і до заліза. Відкрити повністю