Грушовий пиріг Анжу
Грушовий пиріг Анжу

Кількість порцій: 6 Час підготовки: 15 хвилин Час приготування: 50 хвилин

Харчова цінність (1 порція)

- Калорії: 191

- Жири: 10 г

- Білки: 4 г

- Вуглеводи: 22 г

- Клітковина: 2 г

- Цукор: 13 г

- Натрій: 0,55 г

 

Інгредієнти:

- 50 г вершкового масла (розтоплене)

- 500 г стиглих груш (очищені)

- сік 1 лимона

- 1 столову ложку лікеру (за бажанням)

- 75 г борошна

- 1 чайна ложка з гіркою порошку для випічки

- 75 г цукрової пудри

- 2 яйця

- 2 столові ложки абрикосового джему, для глазурі

- цукрова пудра

- сметана

 

Інструкції

  1. Розігріваємо духовку до 1800C. Викладаємо пергаментим папером форму для випікання діаметром 20 см та змащуємо її маслом.

  2. Нарізаємо груші та викладаємо їх в миску з лимонним соком і лікером, щоб запобігти їх знебарвлення. Просіюємо борошно і пекарський порошок в миску, додаємо дрібку солі і цукрову пудру. Додаємо яйця і розтоплене вершкове масло. І, нарешті, додаємо груші з їх соком. Виливаємо суміш в форму для випікання. Випікаємо близько 50 хвилин.

  3. Для того, щоб зробити глазур, розтоплюємо абрикосовий джем з 1 столовою ложкою води і пропускаємо через сито, щоб видалити будь-які рештки. Покриваємо пиріг глазур'ю, присипаємо цукровою пудрою і подаємо теплим з сметаною.

 
 
 
comments powered by HyperComments
Читайте також

Грушовий пиріг Анжу 2016-11-11 20:01

Редакція журналу "Амазонки"

Кількість порцій: 6 Час підготовки: 15 хвилин Час приготування: 50 хвилин Відкрити повністю

Суп з мускатного гарбуза з перцем чилі та сметаною 2016-11-05 10:58

Редакція журналу "Амазонки"

Кількість порцій: 4 Час підготовки: 15 хвилин Час приготування: 50 хвилин Відкрити повністю

Онко Меню: Сирна запіканка з грушею 2016-10-28 10:07

Редакція журналу "Амазонки"

Сирна запіканка з грушами - поживне та корисне блюдо, яке може іноді включатися в меню людй з онкологічними захворюваннями. Відкрити повністю

Онко Меню: Десерт з обліпихи 2016-10-21 12:27

Редакція журналу "Амазонки"

Плоди обліпихи - цінне джерело вітамінів та мікроелементів. Вони містять яблучну кислоту, бета-каротин, жирне масло та інші корисні речовини. Крім того, обліпиха багата на вітамін С, причому завдяки відсутності аскорбіноквідази цей вітамін практично весь зберігається навіть після переробки ягід Відкрити повністю

Курячий шашлик, маринований в йогурті 2016-10-15 12:49

Редакція журналу "Амазонки"

Кількість порцій: 4 Час підготовки: 30 хвилин Час приготування: 30 хвилин Відкрити повністю

Картопляні човники із Пармезаном та каперсами 2016-10-01 15:00

Редакція журналу "Амазонки"

Кількість порцій: 12 Час підготовки: 20 хвилин Час приготування: 1 година Відкрити повністю