Курочка по-афінськи
Курочка по-афінськи

Навесні так хочеться чогось теплого і південного. Спробуємо компенсувати свої бажання у вигляді курочки, приготованої за грецьким рецептом. Знаменитий афінський спосіб присмачити страву за допомогою додаванням лимонного соку і оливок, надає страві курортну пікантність. Рецепт низькокалорійний, всього 201 калорія на порцію.

Кількість порцій: 4
Час підготовки: 20 хв.
Час приготування: 25 хв.

 


Інгредієнти:
 
- 0,5 кг курячого філе (без шкірки)
- 1 ст.л. оливкової олії
- 1 велика цибулина
- 1 болгарський перець
- ¾ ст. курячого бульйону (злегка підсоленого)
- 2 ст.л. лимонного соку
- 1 ст.л. лимонної цедри
- 1 ч.л. орегано (вона ж материнка)
- 10 консервованих оливок
 

 

1. Розрізаємо філе на товсті кружечки, приблизно на 2-3 шматки. У сковороду вливаємо ложку оливкової олії і обсмажуємо в ній курку - приблизно по 5 хвилин на кожен бік, поки м'ясо не покриється рум'янцем.
2. Дрібно нарізаємо цибулю і крупно ріжемо перець. Додаємо в сковороду і готуємо на невеликому вогні до повної готовності м'яса. Овочі повинні стати м'якими.
3. В невелику каструлю вливаємо бульйон, лимонний сік, лимонну цедру і орегано. Доводимо до кипіння, залишаємо варитися ще на 5 хвилин.
4. Виливаємо бульйон в сковороду і тушкуємо 3-5 хвилин.
Розкладаємо філе в глибокі тарілки, поливаємо лимонним соусом. Прикрашаємо страву розрізаними навпіл оливками.

Смачного!

 
comments powered by HyperComments
Читайте також

Грушовий пиріг Анжу 2016-11-11 20:01

Редакція журналу "Амазонки"

Кількість порцій: 6 Час підготовки: 15 хвилин Час приготування: 50 хвилин Відкрити повністю

Суп з мускатного гарбуза з перцем чилі та сметаною 2016-11-05 10:58

Редакція журналу "Амазонки"

Кількість порцій: 4 Час підготовки: 15 хвилин Час приготування: 50 хвилин Відкрити повністю

Онко Меню: Сирна запіканка з грушею 2016-10-28 10:07

Редакція журналу "Амазонки"

Сирна запіканка з грушами - поживне та корисне блюдо, яке може іноді включатися в меню людй з онкологічними захворюваннями. Відкрити повністю

Онко Меню: Десерт з обліпихи 2016-10-21 12:27

Редакція журналу "Амазонки"

Плоди обліпихи - цінне джерело вітамінів та мікроелементів. Вони містять яблучну кислоту, бета-каротин, жирне масло та інші корисні речовини. Крім того, обліпиха багата на вітамін С, причому завдяки відсутності аскорбіноквідази цей вітамін практично весь зберігається навіть після переробки ягід Відкрити повністю

Курячий шашлик, маринований в йогурті 2016-10-15 12:49

Редакція журналу "Амазонки"

Кількість порцій: 4 Час підготовки: 30 хвилин Час приготування: 30 хвилин Відкрити повністю

Картопляні човники із Пармезаном та каперсами 2016-10-01 15:00

Редакція журналу "Амазонки"

Кількість порцій: 12 Час підготовки: 20 хвилин Час приготування: 1 година Відкрити повністю