Курячий шашлик, маринований в йогурті
Курячий шашлик, маринований в йогурті

Кількість порцій: 4 Час підготовки: 30 хвилин Час приготування: 30 хвилин

Харчова цінність (1 порція):

- Калорії: 401

- Жири: 10 г

- Білки: 33 г

- Вуглеводи: 42 г

- Клітковина: 4 г

- Натрій: 455 г

 

Інгредієнти:

- 1/2 склянки несолодкого йогурта

- 2 зубчики часнику (дрібно нарізаного)

- 1 шматочок імбиру (очищений і натертий)

- 1/2 чайної ложки порошку каррі

- 1/4 чайної ложки меленої гвоздики

- 1 столова ложка тертої лимонної цедри

- 3 столової ложки лимонного соку

- сіль

- перець

- 0,5 кг курячої грудки (нарізати на шматочки по 3 см)

- 1 склянка кускусу

- 2 червоних перця (нарізати шматочками по 3 см)

- 1 столова ложка олії

- 1/4 склянки свіжої м'яти (нарізати)

- 55 г сира Фета (близько 1/2 склянки)

 

Інструкції:

  1. У великій мисці змішуємо йогурт, часник, імбир, порошок каррі, мелену гвоздику, цедру лимона, 2 столові ложки лимонного соку і 1/2 чайної ложки солі і перцю. Маринуємо шматочки курячої грудки 15 хвилин.

  2. Насипаємо кускус у велику миску, додаємо 1 1/4 склянки гарячої води, накриваємо кришкою і даємо постояти 15 хвилин.

  3. Розігріваємо гриль. Нанизуємо курку і перець на шпажки. Злегка змащуємо гриль і готуємо шашлики, періодично перевертаючи, до готовності, від 8 до 10 хвилин.

  4. Розпушуємо кускус виделкою. Додаємо масло, столову ложку лимонного соку, потім м'яту і Фету. Подаємо з шашликами.

 

 




 

 
comments powered by HyperComments
Читайте також

Грушовий пиріг Анжу 2016-11-11 20:01

Редакція журналу "Амазонки"

Кількість порцій: 6 Час підготовки: 15 хвилин Час приготування: 50 хвилин Відкрити повністю

Суп з мускатного гарбуза з перцем чилі та сметаною 2016-11-05 10:58

Редакція журналу "Амазонки"

Кількість порцій: 4 Час підготовки: 15 хвилин Час приготування: 50 хвилин Відкрити повністю

Онко Меню: Сирна запіканка з грушею 2016-10-28 10:07

Редакція журналу "Амазонки"

Сирна запіканка з грушами - поживне та корисне блюдо, яке може іноді включатися в меню людй з онкологічними захворюваннями. Відкрити повністю

Онко Меню: Десерт з обліпихи 2016-10-21 12:27

Редакція журналу "Амазонки"

Плоди обліпихи - цінне джерело вітамінів та мікроелементів. Вони містять яблучну кислоту, бета-каротин, жирне масло та інші корисні речовини. Крім того, обліпиха багата на вітамін С, причому завдяки відсутності аскорбіноквідази цей вітамін практично весь зберігається навіть після переробки ягід Відкрити повністю

Курячий шашлик, маринований в йогурті 2016-10-15 12:49

Редакція журналу "Амазонки"

Кількість порцій: 4 Час підготовки: 30 хвилин Час приготування: 30 хвилин Відкрити повністю

Картопляні човники із Пармезаном та каперсами 2016-10-01 15:00

Редакція журналу "Амазонки"

Кількість порцій: 12 Час підготовки: 20 хвилин Час приготування: 1 година Відкрити повністю