Онко Меню: Десерт з обліпихи
Онко Меню: Десерт з обліпихи

Плоди обліпихи - цінне джерело вітамінів та мікроелементів. Вони містять яблучну кислоту, бета-каротин, жирне масло та інші корисні речовини. Крім того, обліпиха багата на вітамін С, причому завдяки відсутності аскорбіноквідази цей вітамін практично весь зберігається навіть після переробки ягід

Такий десерт з корисно включати в раціон при будь-яких онкологічних захворюваннях. Багата залізом обліпиха допомагає впоратися з анемією та виснаженням - неминучими супутниками раку. Ця страва особливо рекомендується при раку шлунка і стравоходу, а також під час проходження курсу радіотерапії. Однак якщо разом з онкологією у пацієнта є такі проблеми зі здоров'ям, як гастрит з підвищеною кислотністю, виразкова хвороба або сечокам'яна хвороба з уратним походженням каменів, то від використання даного рецепта краще утриматися.

Для приготування десерту з обліпихи будуть потрібні наступні інгредієнти:

- 2-3 столові ложки ягід обліпихи;
- 150 мл соку обліпихи;
- 5 лимонів;
- 2 столові ложки коричневого цукру;
- 1 чайна ложка ванільного цукру;
- 15 г желатину;
- 250 мл вершків;
- 150 г білого шоколаду;
- 200 мл води.

Желатин замочити в невеликій кількості холодної кип'яченої води приблизно на 30 хвилин. Після набухання відкиньте на сито, щоб дати стекти воді. Лимони промийте, за допомогою дрібної терки зніміть цедру, з м'якоті вичавіть сік.

У 100 мл води додайте цукор і зваріть сироп. Не знімаючи каструлі з вогню, додайте у воду з цукром спочатку лимонний сік та ванільний цукор, а потім цедру. Все перемішайте і ще трохи потримайте на вогні, не доводячи до кипіння. Коли сироп буде готовий, зніміть каструлю з вогню і остудіть.

Вершки збийте міксером та введіть в солодку цитрусових масу. Обережно перемішайте і поставте в холодильник. Білий шоколад розтопіть на водяній бані, змішайте з обліпиховим соком і остудіть.

Шоколадну масу і охолоджений цитрусовий крем викладіть шарами в підготовлені креманки і поставте на пару годин в холодильник. При подачі на стіл прикрасьте ягодами обліпихи.

ВАЖЛИВО! Не слід включати в меню будь-які продукти без попередньої консультації з лікарем-онкологом: при різних формах і стадіях онкозахворювань одні і ті ж продукти можуть злдійснювати різний вплив на організм.

 
comments powered by HyperComments
Читайте також

Грушовий пиріг Анжу 2016-11-11 20:01

Редакція журналу "Амазонки"

Кількість порцій: 6 Час підготовки: 15 хвилин Час приготування: 50 хвилин Відкрити повністю

Суп з мускатного гарбуза з перцем чилі та сметаною 2016-11-05 10:58

Редакція журналу "Амазонки"

Кількість порцій: 4 Час підготовки: 15 хвилин Час приготування: 50 хвилин Відкрити повністю

Онко Меню: Сирна запіканка з грушею 2016-10-28 10:07

Редакція журналу "Амазонки"

Сирна запіканка з грушами - поживне та корисне блюдо, яке може іноді включатися в меню людй з онкологічними захворюваннями. Відкрити повністю

Онко Меню: Десерт з обліпихи 2016-10-21 12:27

Редакція журналу "Амазонки"

Плоди обліпихи - цінне джерело вітамінів та мікроелементів. Вони містять яблучну кислоту, бета-каротин, жирне масло та інші корисні речовини. Крім того, обліпиха багата на вітамін С, причому завдяки відсутності аскорбіноквідази цей вітамін практично весь зберігається навіть після переробки ягід Відкрити повністю

Курячий шашлик, маринований в йогурті 2016-10-15 12:49

Редакція журналу "Амазонки"

Кількість порцій: 4 Час підготовки: 30 хвилин Час приготування: 30 хвилин Відкрити повністю

Картопляні човники із Пармезаном та каперсами 2016-10-01 15:00

Редакція журналу "Амазонки"

Кількість порцій: 12 Час підготовки: 20 хвилин Час приготування: 1 година Відкрити повністю