Онко Меню: помідори, тушковані з квасолею
Онко Меню: помідори, тушковані з квасолею

Помідори, тушковані з квасолею - смачне і поживне дієтичне блюдо, яке можна рекомендувати для включення в раціон онкологічним хворим. Практично всі входять до складу цієї страви продукти забезпечують захист від ракових пухлин.

 

Антиракові властивості помідорів підтверджуються багатьма дослідженнями. Ці овочі надають як потужну протизапальну, так і сильну антиоксидантну дію, які так необхідні для профілактики та лікування багатьох онкологічних захворювань. Багато пухлинних процесів починаються з хронічного запального захворювання, а помідори дають можливість запобігти цьому процесу.

Доведено, що особливо корисні томати при раку передміхурової залози. У них виявлено речовину - онкопротектор, що попереджає розвиток ракових клітин в тканинах простати і вбиває вже існуючі ракові клітини, - альфа-Томатина. Крім раку простати, доведено, що помідори надають корисну дію при раку легенів, раку молочної залози та раку підшлункової залози. Крім альфа-Томатина, в даних випадках захисну роль грає каротиноїд лікопін.

Стручкова квасоля містить цілий ряд корисних вітамінів та мінеральних речовин, які так необхідні для підтримки здоров'я організму. Значна кількість фітоестрогенів роблять квасолю цінним продуктом для профілактики раку легенів та раку грудей. Додаткова перевага квасолі - наявність в ній великої кількості легкозасвоюваних білків та складних вуглеводнів. А присутність в квасолі значної кількості клітковини робить її незамінним дієтичним продуктом.

Цибуля, часник і зелень також мають протипухлинні властивості.

 

Для приготування страви використовуються наступні інгредієнти:

- Квасоля - 1 склянка,
- Помідори - 2 шт.,
- рослинна олія,
- 1 маленька цибулина,
- 2 зубчики часнику,
- Сир для посипання,
- Зелень (петрушка, кріп) за смаком,
- сіль за смаком.

 

Інструкції:

1. Квасолю попередньо замочуємо в холодній воді на 5-6 годин (або на ніч).

2. Відварюємо квасолю протягом 15 хвилин, воду зливаємо.

3. Дрібно нарізаємо цибулю і часник.

4. Помідори обливаємо окропом, після чого знімаємо шкірку. Дрібно нарізаємо.

5. Цибулю тушкуємо на сковороді в рослинному маслі до світло-золотистого кольору.

6. Додаємо до цибулі помідори, часник, трохи води і продовжуємо тушкувати ще кілька хвилин.

7. Додаємо варену квасолю, перемішуємо, закриваємо кришкою і тушкуємо ще 20 хвилин. Зверху посипаємо натертим сиром.

8. Накриваємо кришкою, щоб сир розплавився.

9. Перед подачею на стіл посипаємо дрібно нарубаної зеленню (петрушкою і кропом).

 

Смачного!!!

 
comments powered by HyperComments
Читайте також

Грушовий пиріг Анжу 2016-11-11 20:01

Редакція журналу "Амазонки"

Кількість порцій: 6 Час підготовки: 15 хвилин Час приготування: 50 хвилин Відкрити повністю

Суп з мускатного гарбуза з перцем чилі та сметаною 2016-11-05 10:58

Редакція журналу "Амазонки"

Кількість порцій: 4 Час підготовки: 15 хвилин Час приготування: 50 хвилин Відкрити повністю

Онко Меню: Сирна запіканка з грушею 2016-10-28 10:07

Редакція журналу "Амазонки"

Сирна запіканка з грушами - поживне та корисне блюдо, яке може іноді включатися в меню людй з онкологічними захворюваннями. Відкрити повністю

Онко Меню: Десерт з обліпихи 2016-10-21 12:27

Редакція журналу "Амазонки"

Плоди обліпихи - цінне джерело вітамінів та мікроелементів. Вони містять яблучну кислоту, бета-каротин, жирне масло та інші корисні речовини. Крім того, обліпиха багата на вітамін С, причому завдяки відсутності аскорбіноквідази цей вітамін практично весь зберігається навіть після переробки ягід Відкрити повністю

Курячий шашлик, маринований в йогурті 2016-10-15 12:49

Редакція журналу "Амазонки"

Кількість порцій: 4 Час підготовки: 30 хвилин Час приготування: 30 хвилин Відкрити повністю

Картопляні човники із Пармезаном та каперсами 2016-10-01 15:00

Редакція журналу "Амазонки"

Кількість порцій: 12 Час підготовки: 20 хвилин Час приготування: 1 година Відкрити повністю