Онко Меню: Сирна запіканка з грушею
Онко Меню: Сирна запіканка з грушею

Сирна запіканка з грушами - поживне та корисне блюдо, яке може іноді включатися в меню людй з онкологічними захворюваннями.

Основний компонент страви - сир. Цей дієтичний продукт забезпечить організм легкозасвоюваним білком, вітамінами А, В2, В6, В12, Е, Р, а також багатьма мікроелементами, включаючи кальцій, магній, фосфор, залізо. Сир благотворно впливає на роботу системи кровообігу та нервової системи. Доведено, що сир здатний попередити розвиток раку та надзвичайно корисний при лікуванні онкозахворювань.

Груша має не тільки прекрасні смакові якості, але й приносить велику користь організму. У ній містяться корисні для організму харчові волокна, вітаміни С, B1, B9, каротин (провітамін А), Р, РР, різні мікроелементи (особливо багато калію), а також фітонциди і флавоноїди. Груша дуже корисна для серця, для системи травлення, для правильної роботи кишечника. Доведено користь цих фруктів для лікування раку шлунка, раку стравоходу і раку кишечника.

Інгредієнти:

- 200 г сиру,
- 1 велика груша,
- 1 яйце,
- 25 мл молока,
- 2 ст. ложки манки,
- Сік 0,5 лимона,
- 1 ч. ложки тертої апельсинової цедри,
- 1 ч. ложка меду або коричневого цукру,
- 1 ст. ложка цукрової пудри,
- Рослинне масло для змащування форми,
- Сіль на кінчику ножа.

Сир протираємо через дрібне сито. Яйце збиваємо з цукром, додаємо молоко, манку. Додаємо до сиру, злегка солимо. Ретельно перемішуємо і залишаємо в прохолодному місці на годину.

Грушу миєму, очищаємо від шкірки, ріжемо навпіл, видаляємо серцевину з кісточками. М'якоть груші нарізаємо невеликими кубиками.

У каструлю наливаємо сік лимона, розчиняємо в ньому коричневий цукор (або мед), додаємо нарізану кубиками грушу і апельсинову цедру. Ставимо на невеликий вогонь і прогріваємо масу приблизно 5 хвилин - до прозорості кубиків груші. Виймаємо кубики шумівкою, даючи стекти сиропу (сироп зберігаємо).

Груші кладемо в сирну масу, перемішуємо. Готуємо форму для запікання - змащуємо її маслом і злегка посипаємо манкою. Викладаємо готову масу в форму. Запікаємо в духовці приблизно 40 хвилин при температурі 180 градусів.

Запіканку краще подавати до столу в теплому вигляді. При бажанні блюдо можна полити сиропом, що залишився.

 
comments powered by HyperComments
Читайте також

Грушовий пиріг Анжу 2016-11-11 20:01

Редакція журналу "Амазонки"

Кількість порцій: 6 Час підготовки: 15 хвилин Час приготування: 50 хвилин Відкрити повністю

Суп з мускатного гарбуза з перцем чилі та сметаною 2016-11-05 10:58

Редакція журналу "Амазонки"

Кількість порцій: 4 Час підготовки: 15 хвилин Час приготування: 50 хвилин Відкрити повністю

Онко Меню: Сирна запіканка з грушею 2016-10-28 10:07

Редакція журналу "Амазонки"

Сирна запіканка з грушами - поживне та корисне блюдо, яке може іноді включатися в меню людй з онкологічними захворюваннями. Відкрити повністю

Онко Меню: Десерт з обліпихи 2016-10-21 12:27

Редакція журналу "Амазонки"

Плоди обліпихи - цінне джерело вітамінів та мікроелементів. Вони містять яблучну кислоту, бета-каротин, жирне масло та інші корисні речовини. Крім того, обліпиха багата на вітамін С, причому завдяки відсутності аскорбіноквідази цей вітамін практично весь зберігається навіть після переробки ягід Відкрити повністю

Курячий шашлик, маринований в йогурті 2016-10-15 12:49

Редакція журналу "Амазонки"

Кількість порцій: 4 Час підготовки: 30 хвилин Час приготування: 30 хвилин Відкрити повністю

Картопляні човники із Пармезаном та каперсами 2016-10-01 15:00

Редакція журналу "Амазонки"

Кількість порцій: 12 Час підготовки: 20 хвилин Час приготування: 1 година Відкрити повністю