Суп з мускатного гарбуза з перцем чилі та сметаною
Суп з мускатного гарбуза з перцем чилі та сметаною

Кількість порцій: 4 Час підготовки: 15 хвилин Час приготування: 50 хвилин

Харчова цінність (1 порція)

- Калорії: 264

- Жири: 15 г

- Білки: 5 г

- Вуглеводи: 28 г

- Клітковина: 6 г

- Цукор: 17 г

- Натрій: 0,61 г

 

Інгредієнти:

- 1 мускатний гарбуз (1 кг), очищений від шкірки та насіння

- 2 столові ложки оливкової олії

- 1 столова ложка вершкового масла

- 2 цибулини (нарізані)

- 1 зубчик часнику (подрбнений)

- 2 червоних перця чилі (очищені від насіння та дрібно нарізані)

- 850 мл гарячого овочевого бульйону

- 4 столові ложки сметани

 

Інструкції

  1. Розігріваємо духовку до 200C. Нарізаємо гарбуз великими кубиками, близько 4 см, а потім викладаємо їх на велику сковорідку, заздалегідь розігріту з половиною оливкової олії. Готуємо протягом 30 хвилин (часто не перемішуємо) до золотистого кольору і м'якої текстури.

  2. Поки готується гарбуз, розтоплюємо масло і змішуємо його з олією у великій каструлі, потім додаємо цибулю, часник і ¾ перцю чилі. Накриваємо кришкою і готуємо на дуже слабкому вогні протягом 15-20 хвилин, поки цибуля не стане м'якою.

  3. Перекладаємо гарбуз в каструлю, додаємо бульйон і сметану, а потім подрібнюємо усе блендером до отримання однорідної маси. Подаємо суп із сметаною та посипаємо зверху перцем чилі.

 

 

 
comments powered by HyperComments
Читайте також

Грушовий пиріг Анжу 2016-11-11 20:01

Редакція журналу "Амазонки"

Кількість порцій: 6 Час підготовки: 15 хвилин Час приготування: 50 хвилин Відкрити повністю

Суп з мускатного гарбуза з перцем чилі та сметаною 2016-11-05 10:58

Редакція журналу "Амазонки"

Кількість порцій: 4 Час підготовки: 15 хвилин Час приготування: 50 хвилин Відкрити повністю

Онко Меню: Сирна запіканка з грушею 2016-10-28 10:07

Редакція журналу "Амазонки"

Сирна запіканка з грушами - поживне та корисне блюдо, яке може іноді включатися в меню людй з онкологічними захворюваннями. Відкрити повністю

Онко Меню: Десерт з обліпихи 2016-10-21 12:27

Редакція журналу "Амазонки"

Плоди обліпихи - цінне джерело вітамінів та мікроелементів. Вони містять яблучну кислоту, бета-каротин, жирне масло та інші корисні речовини. Крім того, обліпиха багата на вітамін С, причому завдяки відсутності аскорбіноквідази цей вітамін практично весь зберігається навіть після переробки ягід Відкрити повністю

Курячий шашлик, маринований в йогурті 2016-10-15 12:49

Редакція журналу "Амазонки"

Кількість порцій: 4 Час підготовки: 30 хвилин Час приготування: 30 хвилин Відкрити повністю

Картопляні човники із Пармезаном та каперсами 2016-10-01 15:00

Редакція журналу "Амазонки"

Кількість порцій: 12 Час підготовки: 20 хвилин Час приготування: 1 година Відкрити повністю