Вченими доведено: оливкова олія знижує ризик розвитку раку молочної залози
Вченими доведено: оливкова олія знижує ризик розвитку раку молочної залози

Ні для кого не секрет, що продукти середземноморської кухні дуже ефективні при профілактиці серцево-судинних захворювань, раннього старіння, проблем з метаболізмом і багатьох інших.

Але не так давно медики вперше взялися з'ясувати, чи може оливкова олія, як базовий лікувальний продукт харчування для народів Середземномор'я, бути ефективною у боротьбі зі злоякісними пухлинами молочної залози у жінок. 

Вчені з Університету Navarre та CIBEROBN досліджували, як діють різні варіанти Середземноморського раціону. У першому дослідженні взяли нерафіновану олію оливи, в іншому - горіхи. Експеримент проводили на протязі 6 років. У ньому взяли участь 4282 жінки віком від 60 до 80 років.

З них 1476 жінок харчувались виключно продуктами Середземноморського раціону, приправляючи всі страви оливковою олією. Ще 1285 жінки використовували для заправки 30 гр горіхів. Решта 1911 піддослідних просто слідували рекомендаціям щодо скорочення споживання жирів.

 

Після отримання результатів експеримену вчені дійшли висновку, що:

- Жінки, які використовували для заправки оливкову олію, на 68% рідше хворіли на рак молочної залози, у порівнянні з тими, хто просто обмежував споживання жирів;

- Учасниці експерименту, що приправляли страви горіхами, хворіли на рак грудей майже так само часто, як і учасниці контрольної групи, що обмежили кількість жирів у своєму раціоні.

Таким чином, можна зробити висновок, що оливкова олія допомагає у боротьбі з онкологічними захворюваннями.

 

 
comments powered by HyperComments
Читайте також

Онкозаболевания и витамины группы В 2018-12-24 17:57

Национальный Институт Рака

​На самом деле, таких препаратов, которые нельзя назначать при лечении рака, достаточно немного. Відкрити повністю

Кофе — польза для здоровья кожи и снижение риска развития розацеа у женщин 2018-11-06 14:11

Редакція журналу "Амазонки"

Результаты эмпирического исследования женщин продемонстрировали меньший риск развития розацеа у участниц, среди которых был отмечен более высокий уровень потребления кофеина (преимущественно за счет регулярного употребления кофе). Відкрити повністю

Можно ли употреблять сладкое, если обнаружена злокачественная опухоль? 2018-11-01 12:38

Национальный Институт Рака

​Углеводы — чрезвычайно важный пищевой компонент. Без их участия невозможен обмен веществ ни в одной клетке нашего организма, а клетки головного мозга особенно чувствительны к недостатку сахара. Відкрити повністю

Десять суперпродуктов, которые стоит включить в свой здоровый рацион 2018-10-11 14:46

Редакція журналу "Амазонки"

Не существует одного или даже нескольких продуктов, которые одновременно могут обеспечить наши потребности в энергии и всех питательных веществах. Современные рекомендации по питанию, имеющие научное обоснование, предлагают придерживаться определенных моделей здорового питания, объединяющих адекватную калорийность пищи с включением всех полезных групп пищевых продуктов. Відкрити повністю

Пробиотики. Как сделать правильный выбор? (часть 3) 2018-09-18 12:44

Редакція журналу "Амазонки"

Пробиотики существуют уже много лет. В настоящее время их так много, что очень трудно определить, какие из них необходимы именно вам. Ученые и врачи говорят, что нужны дополнительные исследования, чтобы выяснить, какие пробиотики на самом деле полезны, а какие являются лишь пустой тратой средств. Відкрити повністю

Пробиотики. Кому необходимо использовать пробиотики? (Часть 2) 2018-09-12 17:53

Редакція журналу "Амазонки"

Учитывая, что существует множество видов пробиотиков, прежде, чем выбрать тот, который подходит именно вам, следует проконсультироваться с врачом. Відкрити повністю