Вченими доведено: оливкова олія знижує ризик розвитку раку молочної залози
Вченими доведено: оливкова олія знижує ризик розвитку раку молочної залози

Ні для кого не секрет, що продукти середземноморської кухні дуже ефективні при профілактиці серцево-судинних захворювань, раннього старіння, проблем з метаболізмом і багатьох інших.

Але не так давно медики вперше взялися з'ясувати, чи може оливкова олія, як базовий лікувальний продукт харчування для народів Середземномор'я, бути ефективною у боротьбі зі злоякісними пухлинами молочної залози у жінок. 

Вчені з Університету Navarre та CIBEROBN досліджували, як діють різні варіанти Середземноморського раціону. У першому дослідженні взяли нерафіновану олію оливи, в іншому - горіхи. Експеримент проводили на протязі 6 років. У ньому взяли участь 4282 жінки віком від 60 до 80 років.

З них 1476 жінок харчувались виключно продуктами Середземноморського раціону, приправляючи всі страви оливковою олією. Ще 1285 жінки використовували для заправки 30 гр горіхів. Решта 1911 піддослідних просто слідували рекомендаціям щодо скорочення споживання жирів.

 

Після отримання результатів експеримену вчені дійшли висновку, що:

- Жінки, які використовували для заправки оливкову олію, на 68% рідше хворіли на рак молочної залози, у порівнянні з тими, хто просто обмежував споживання жирів;

- Учасниці експерименту, що приправляли страви горіхами, хворіли на рак грудей майже так само часто, як і учасниці контрольної групи, що обмежили кількість жирів у своєму раціоні.

Таким чином, можна зробити висновок, що оливкова олія допомагає у боротьбі з онкологічними захворюваннями.

 

 
comments powered by HyperComments
Читайте також

Десять суперпродуктов, которые стоит включить в свой здоровый рацион 2018-10-11 14:46

Редакція журналу "Амазонки"

Не существует одного или даже нескольких продуктов, которые одновременно могут обеспечить наши потребности в энергии и всех питательных веществах. Современные рекомендации по питанию, имеющие научное обоснование, предлагают придерживаться определенных моделей здорового питания, объединяющих адекватную калорийность пищи с включением всех полезных групп пищевых продуктов. Відкрити повністю

Пробиотики. Как сделать правильный выбор? (часть 3) 2018-09-18 12:44

Редакція журналу "Амазонки"

Пробиотики существуют уже много лет. В настоящее время их так много, что очень трудно определить, какие из них необходимы именно вам. Ученые и врачи говорят, что нужны дополнительные исследования, чтобы выяснить, какие пробиотики на самом деле полезны, а какие являются лишь пустой тратой средств. Відкрити повністю

Пробиотики. Кому необходимо использовать пробиотики? (Часть 2) 2018-09-12 17:53

Редакція журналу "Амазонки"

Учитывая, что существует множество видов пробиотиков, прежде, чем выбрать тот, который подходит именно вам, следует проконсультироваться с врачом. Відкрити повністю

Пробиотики. Что мы должны знать? (Часть 1) 2018-09-12 17:47

Редакція журналу "Амазонки"

Популярность пробиотических продуктов продолжает расти вместе со стремительным расширением знаний о взаимодействии микробиома желудочно-кишечного тракта со здоровьем в целом. Відкрити повністю

5 самых распространенных пищевых этикеток. Что они означают? 2018-09-06 12:38

Редакція журналу "Амазонки"

Отправляясь за покупками важно знать, на что обратить внимание в описании продукта, представленном на этикетке. Ведь очевидно, что состав приобретаемой продукции определяет качество нашего рациона. Відкрити повністю

Разгрузочные дни. Каков эффект? 2018-08-17 19:21

Редакція журналу "Амазонки"

Разгрузочные дни завоевали необыкновенную популярность благодаря своей простоте, а главное — непродолжительности. Согласитесь: куда заманчивее «посидеть» один день на яблоках/твороге/кефире/гречке/воде и избавиться от 1-2 кг, чем регулярно ограничивать себя и придерживаться здорового и сбалансированного питания. Відкрити повністю