Вченими доведено: оливкова олія знижує ризик розвитку раку молочної залози
Вченими доведено: оливкова олія знижує ризик розвитку раку молочної залози

Ні для кого не секрет, що продукти середземноморської кухні дуже ефективні при профілактиці серцево-судинних захворювань, раннього старіння, проблем з метаболізмом і багатьох інших.

Але не так давно медики вперше взялися з'ясувати, чи може оливкова олія, як базовий лікувальний продукт харчування для народів Середземномор'я, бути ефективною у боротьбі зі злоякісними пухлинами молочної залози у жінок. 

Вчені з Університету Navarre та CIBEROBN досліджували, як діють різні варіанти Середземноморського раціону. У першому дослідженні взяли нерафіновану олію оливи, в іншому - горіхи. Експеримент проводили на протязі 6 років. У ньому взяли участь 4282 жінки віком від 60 до 80 років.

З них 1476 жінок харчувались виключно продуктами Середземноморського раціону, приправляючи всі страви оливковою олією. Ще 1285 жінки використовували для заправки 30 гр горіхів. Решта 1911 піддослідних просто слідували рекомендаціям щодо скорочення споживання жирів.

 

Після отримання результатів експеримену вчені дійшли висновку, що:

- Жінки, які використовували для заправки оливкову олію, на 68% рідше хворіли на рак молочної залози, у порівнянні з тими, хто просто обмежував споживання жирів;

- Учасниці експерименту, що приправляли страви горіхами, хворіли на рак грудей майже так само часто, як і учасниці контрольної групи, що обмежили кількість жирів у своєму раціоні.

Таким чином, можна зробити висновок, що оливкова олія допомагає у боротьбі з онкологічними захворюваннями.

 

 
comments powered by HyperComments
Читайте також

Разгрузочные дни. Каков эффект? 2018-08-17 19:21

Редакція журналу "Амазонки"

Разгрузочные дни завоевали необыкновенную популярность благодаря своей простоте, а главное — непродолжительности. Согласитесь: куда заманчивее «посидеть» один день на яблоках/твороге/кефире/гречке/воде и избавиться от 1-2 кг, чем регулярно ограничивать себя и придерживаться здорового и сбалансированного питания. Відкрити повністю

Протеины: нужно ли беспокоиться о количестве? 2018-08-11 14:30

Редакція журналу "Амазонки"

В течение последних десятилетий произошло несколько концептуальных изменений в диетических подходах, которые предлагаются людям с избыточным весом. Значительная их часть связана с перераспределением доли различных макронутриентов в пищевом рационе. Низкожировые, низкоуглеводные и высокобелковые диеты продолжают использоваться в качестве основы программ контроля веса. Відкрити повністю

Тип молочных продуктов играет роль в снижении риска развития рака 2018-08-07 16:13

Редакція журналу "Амазонки"

Роль, которую молочные продукты могут играть в развитии рака, не совсем понятна, несмотря на многочисленные исследования, но, похоже, она может варьировать в зависимости от типа молочных продуктов. Відкрити повністю

Что такое функциональные продукты? 2018-08-04 00:18

Редакція журналу "Амазонки"

Как такового официального определения функциональных продуктов не существует. Понятие «функциональные продукты» (согласно FDA) можно рассматривать как «цельные вместе с обогащенными, витаминизированными и/или улучшенными, продукты питания, которые потенциально благоприятно и эффективно влияют на здоровье при регулярном потреблении в составе разнообразной диеты, основываясь на значимых стандартах доказательств». Відкрити повністю

Олеокантал — вещество в оливковом масле, способное разрушать раковые клетки 2018-08-02 18:47

Редакція журналу "Амазонки"

Ранее ученые уже догадывались, что олеокантал способен разрушать клетки рака, но данное исследование дало возможность понять, каким образом это происходит. Відкрити повністю

Овощи — основа здоровой диеты 2018-07-05 15:18

Редакція журналу "Амазонки"

Исследования подтверждают всем известный факт о неоценимой пользе овощей. Відкрити повністю