Життєво важлива поживна речовина, якої бракує 9 із 10 жінок
Життєво важлива поживна речовина, якої бракує 9 із 10 жінок

Коли справа доходить до поживних речовин, здається, що існують тисячі добавок, які обіцяють чарівну дозу саме того, що потребує ваше тіло: від вітаміну С, кальція і до заліза.

Багато жінок розуміють важливість включення необхідних поживних речовин в їх раціон, однак дієтолог Джулі Аптон каже, що існує одна життєво важлива поживна речовина, про яку багато жінок навіть не знають.

"Ви ймовірно ніколи й не чули про холін раніше, але це маловідома поживна речовина богата кальцієм, вітаміном С та іншими вітамінами і мінералами. 94% жінок не отримують достатньої кількості холіну з раціоном (за результатами недавнього дослідження з використанням національних даних споживання їжі серед більш ніж 16,000 американців)."

За словами Аптон, холін особливо важливий для жінок дітородного віку. Схожий на фолієву кислоту - холін має життєво важливе значення в підтримці розвитку мозку у дітей і жінок. Низький рівень холіну в 4 рази збільшує шанси народити дитину з дефектом нейронної трубки.

Щоденне споживання холіну зменшує ризик розвитку раку молочної залози, а також сприяє здоров'ю серця, поліпшує функцію печінки, сприяє передачі нервових імпульсів і зв'язку клітин мозку.

На думку експертів, жінці в середньому потрібно близько 425 мг холіну в день, проте є лише кілька продуктів, які містять холін (ось чому багатьом жінкам не вистачає цієї життєво важливої поживної речовини). Риба, яєчні жовтки і печінка містять найбільше холіну, в той час як брокколі, арахіс, молочні продукти, цитрусові, зелень і капуста містять найменше холіну.

Холін особливо важливий для вагітних жінок і вегетаріанців.

 

Кращі джерела холіну:

1. Яловича печінка - 356 мг (85 г порція)

2. Зародки пшениці - 202 мг (1 склянка)

3. Яйця - 147 мг (1 велике яйце)

4. Яловича вирізка - 97 мг (85 г порція)

5. Морські гребінці - 94 мг (85 г порцію)

 

 

 
comments powered by HyperComments
Читайте також

Перець чілі може допомогти зупинити рак молочної залози 2017-06-27 10:48

Редакція журналу "Амазонки"

Загалом існує кілька підтипів раку молочної залози, кожен з яких реагує на різні види лікування. Один з них, рак молочної залози з потрійним негативним фенотипом, є особливо агресивним і дуже важко піддається лікуванню. Проте, німецькі вчені виявили молекулу, яка може сповільнити розвиток даної патології. Відкрити повністю

Індійський довгий перець може стати основою для нових протиракових ліків 2017-03-29 10:02

Редакція журналу "Амазонки"

Вченим з Південно-Західного медичного центру при Техаському Університеті вдалося наблизитися до розуміння хімічних процесів, завдяки яким індійський довгий перець успішно протидіє розвитку раку. Лікувальні властивості цієї рослини відомі людям вже близько тисячі років. Відкрити повністю

10 продуктів, що сповільнюють процеси старіння 2016-11-24 10:24

Редакція журналу "Амазонки"

Ці овочі допоможуть Вам залишатись молодим довше. Тож не гайте часу та додайте ці суперпродукти до свого раціону. Відкрити повністю

Омега-3 може знизити ризик раку молочної залози для жінок з ожирінням 2016-10-19 20:03

Редакція журналу "Амазонки"

Омега-3 жирні кислоти борються із запаленнями, що може пояснити, чому вони можуть знизити ризик розвитку раку молочної залози у жінок в постменопаузі, які страждають ожирінням. Відкрити повністю

Сік грейпфрута здатний підвищувати ефективність хіміотерапії 2016-09-30 11:53

Редакція журналу "Амазонки"

Університет Чикаго встановив: підвищити ефективність препаратів хіміотерапії та при цьому зменшити їх дозування можна, якщо регулярно пити сік грейпфрута. У цього соку є особливість - він підвищує концентрацію ліків. Відкрити повністю

Життєво важлива поживна речовина, якої бракує 9 із 10 жінок 2016-09-27 09:38

Редакція журналу "Амазонки"

Коли справа доходить до поживних речовин, здається, що існують тисячі добавок, які обіцяють чарівну дозу саме того, що потребує ваше тіло: від вітаміну С, кальція і до заліза. Відкрити повністю